Bursa Gayrimenkul avukatı


Bursa Gayrimenkul avukatı

BURSA GAYRİMENKUL AVUKATI

Bursa Gayrimenkul avukatı taşınmaz davaların sonuçlanabilmesini sağlar. Yani, Bursa gayrimenkul avukatı bu şehirde olan ve gayrimenkul sektörüne hakim olan kişidir.



Gayrimenkul ile ilgili sorunları olan birçok insan vardır. Bu konuda bilgi eksikliği olduğundan ötürü de insanların kafasında türlü sorular vardır. Gayrimenkul davası nasıl açılır sorusu da bunlardan biridir. İnsanlar gayrimenkul davası nasıl açılır bunu merak etmektedirler.


Bu soruyu da takip eden bir diğer soru ise Gayrimenkul davalarına hangi avukat bakar sorusudur. İnsanlar, hukuki bir destek almak istediğinde bu tarz sorulara bir cevap arama eğilimindedir. Uygun avukat arayışına giren her insan bu kez de gayrimenkul davası nasıl açılır diye düşünmeye başlar. Bu konuda bilgi eksikliği olması en büyük sebeptir.

Bu ve bunlar gibi birçok soru ve sorun, gayrimenkul ile ilgili hukuki bir destek almak isteyen insanlarda oluşmaktadır. Çünkü insanlar gayrimenkul kapsamına neler girer bunu da merak etmektedirler.

Bu açıdan, gayrimenkul avukatı ne iş yapar bunu insanların çok iyi bilmesi gerekir.


Gayrimenkul Avukatı Hangi Davalara bakar?

Bursa gayrimenkul avukatına ihtiyacınız olursa gayrimenkul ile ilgili davalarınızda size hukuki bir destek sağlayabiliriz. Bursa gayrimenkul avukatı ve diğer gayrimenkul avukatları aşağıdaki davalara bakarlar;

·      Men-i Müdahale Davası: Bu dava gayrimenkul hukukunda en çok karşı karşıya kalınan davalardandır. Eğer ki taşınmazın, gayrimenkulün sahibinden izin almaksızın bu taşınmaz üzerinde herhangi bir tadilat işlemi gerçekleştirirseniz başınız belaya girebilir. Zira böyle bir hakkınız yoktur. Gayrimenkul sahibinin izni ve haberi olmadan böyle bir şey yapmanız kötü sonuçlar doğurabilir. Taşınmazın sahibi size bunun için bir dava açabilir. Bu tür davalara da Men-i Müdahale Davası denir. Yani müdahalenin önlenmesi anlamına gelmektedir.

·      İzale-i Şüyu Davası: Bu da ilginç davalardan biridir. Bu davayı size bir örnek vererek açıklayabiliriz. Farz edelim ki, başka biri ile ortak bir araziniz veya arsanız var. 100 dönümlük bir arazi olduğunu varsayalım. Bu yüz dönümün 95 dönümü sizin, 5 dönümü de bir başkasının olsun. Bu kişi kendine ait o 5 dönümü satmak istediği vakit sizden izin almak zorundadır. Hisse sahibi olarak sizin izniniz ve rızanız olmadan bu işlemi gerçekleştiremez. Hisse sahipleri ikiden fazla da olabilir. Her durum için geçerlidir bu. Tabii, ortaklar ve hissedarlar arttıkça bu durum içinden çıkılmaz bir hal almaya başlıyor ve insanlar çareyi hukuki işlemler başlatarak buluyor.

·      Tapu İptali Ve Tescil Davaları: Hukuka aykırı olarak düzenlenmiş tapuları dava açarak iptal edebilirsiniz. Veya size ait olan bir yerin tapusunu tescil ettirerek güçlendirebilirsiniz.



Gayrimenkul davalarına hangi avukat bakar?

Gayrimenkul davalarına hangi avukat bakar sorusunun cevabı da sorunun içinde gizlidir. Gayrimenkul davalarına, gayrimenkul avukatları bakar. Yani, tapu işlerine bakan avukatlar, gayrimenkul avukatlarıdır.



Avukatlar gayrimenkul danışmanlığı yapabilir mi?

Avukatlar gayrimenkul danışmanlığı yapabilir mi sorusu oldukça sık sorulmaktadır. Avukatlar maalesef bunu yapamaz. Yani şöyle ki; avukatlık kanununa göre avukatlar ticaret şirketi kurup komisyonculuk yapamaz, bu yasaktır.


Gayrimenkul Hukuku hangi hukuka bağlı?

Ev, arsa, daire, apartman gibi taşınmazlar için düzenlenen hukuk kurallarını kapsayan Gayrimenkul Hukuku, Medeni Hukuk kapsamında yer alır.



Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Peki gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Gayrimenkul avukatı, gayrimenkul ile ilgili işlemleri, alım ve satımlar esnasında gerek duyulan işlemleri ve hukuki danışmanlık yapan kişidir.



Kira işlerine hangi avukat bakar?

Kira işlerine hangi avukat bakar oldukça merak edilmektedir.

Kira işlerine, kira hukuku avukatı bakar. Müvekkilerinden gelen kira kontratlarını revize edip kira hukukuna uygun olacak şekilde sözleşmeler hazırlar.



Gayrimenkul davaları hangi mahkeme?

Gayrimenkul davalarının kapsama alanı oldukça geniş olup, asliye hukuk mahkemelerinde yapılmaktadır.

Yani, gayrimenkul üzerinde hak iddiası olan şahısların asliye hukuk mahkemelerinden dava açması lazım gelir.


Gayrimenkul kapsamına neler girer?

Peki, gayrimenkul kapsamına neler girer? Gayrimenkul kelimesi kapsamlıdır; genelde konutlar ve iş yerleri için kullanılan bir kelimedir ama fabrika, apartman, bina ve arazi gibi şeyleri de kapsar.


Gayrimenkul davası nasıl açılır?

Gayrimenkul davası nasıl açılır diye soruyorsanız, açıklayalım; mülk üzerinde bir hak iddiası olan kişi asliye hukuk mahkemesine bir dilekçe verip dava açabilir.